Johannesdals östra vattenförening

Aktuellt


Den 28 april slogs sommarvattnet på för den här sommaren.Styrelsen


Kjell Walfridsson - ordförande

Diana Hellgren - kassör

Anna Maria Stranneheim - sekreterare

Mats Lundin - vice ordförande, medlemsfrågor

Mirko Grujicic - tekniker

Stig Leitner - teknikerKontakt


Ni kan kontakta JÖV på johannesdal.ostra.vatten@gmail.com


Protokoll och andra viktiga dokument

Årsmötesprotokoll


Här är de senaste årens protokoll. Vill ni titta på äldre dokument så går det bra att kontakta styrelsen.


2024

2023

2022


Viktigt att tänka på


Ibland fungerar inte pumptekniken som den ska och någon enstaka gång råkar en villaägare av misstag sätta sågen i en grov ledning, något som är lätt att skratta åt men också lätt att göra om man inte har koll på var ledningarna går, ofta dolda av jord och buskage. Läs därför i förväg genom att klicka på länkarna om hur du gör om du observerar eller orsakar läckage.

Vid läckage på huvudledning


Tillse först att närmaste huvudkran i systemet stängs av. Var kranarna finns är utmärkt på kartan över Östra Vattenföreningens område. Kontakta sedan någon av Vattenföreningens tekniker (se styrelsen). Vid nödläge ringer du självklart 112. Dvs om det föreligger risk för stor skada på egen eller annans egendom.

Att tänka på till våren


När vattenföreningen meddelar att vattnet kommer att sättas på är det hög tid att tillse att din huvudkran är stängd! När vattnet väl är på finns mycket luft i systemet och vattenflödet kan vara lite otillförlitligt några dagar. Vattnet kan också upplevas smutsigt i början men det ordnar sig ganska fort. Alltid är det någon som glömt stänga sin kran och därför kan Vattenföreningen behöva stänga under kortare perioder i början för att tillse att allas kranar faktiskt är stängda. Eventuellt finns andra läckor som uppstått under vintern.

Att tänka på till hösten


När vattenföreningen meddelar att vattnet kommer att stängas av behöver du inte göra något särskilt, men när vattnet väl är avstängt skall du så fort som möjligt öppna din egen huvudkran. Detta för att förenkla tömningen av systemet och minska risken för frysskador. Glöm inte sedan att stänga kranen igen innan vattnet sätts på till våren. Du kan stänga kranen igen redan efter ett par dagar så slipper du tänka på det till våren. Men dra inte åt kranen för kung och fosterland. Den går bara sönder till våren då - stäng den bara.